Apua seksiriippuvuuteen

Tämä pieni artikkelini on sinulle, joka tarvitset muutosta. Olet ehkä tilanteessa, jossa kumppanisi on päässyt jyvälle salaisuuksistasi ja kaksoiselämästä. Tai sitten elät vielä pakkomielteisen seksikäyttäytymisesi vankilassa odottaen kauhuissasi paljastumista ja kaiken romahtamista. Voit myös olla sinkku, mutta olet huomannut, että elämäntapasi ei ole kestävä, vaan asiat näyttävät menevät jatkuvasti pahempaan suuntaan. Olet joutunut toteamaan, että parisuhteesi kariutuvat yhä uudestaan tai et pysty solmimaan lainkaan suhdetta toiseen ihmiseen. Kenties et pysty keskittymään kunnolla työn tekemiseen tai opiskeluun. Ehkä et saavuta tavoitteitasi. Riippuvuuden pohjakosketus on saattanut tulla niinkin, että poliisit ovat vieneet perheesi kodista sekä tietokoneet että sinut. Mikä näistä on osa sinun tarinaasi?

Shokissa, hämmentynyt? Miten korjata asiat? Mistä apua seksiriippuvuuteen?

Seksiriippuvuus ei ole mikään pikkuvaiva, joka voidaan ohittaa olankohautuksella ja sanoa apua hakevalle, että ” runkkaile vähemmän”.  Siinä ei auta toteamus , että ”maksulliset seksipalvelut on nykyaikaa” tai naureskelu ”olisipa minullakin noin mukava  ongelma”. Useimmat ihmiset, edes monet ammattiauttajat eivät ymmärrä, että kyseessä on loppujen lopuksi tuhoisa ja vaarallinen seksuaalikäyttäytymisen häiriö, joka voi viedä ihmiseltä kaiken: perheen, työn, terveyden, maineen, itsekunnioituksen, omaisuuden ja jopa hengen (itsemurha tai vaarallinen seksiaktiviteetti). Se voi viedä ihmisen myös vankilaan.

Hallitsematon ja pakkomielteinen seksuaalinen käytöksesi on ollut tuhoisaa. Nyt olet etsimässä tietoa asiasta (tai kumppanisi on). Voit tilata Addicaresta maksuttoman 18-sivuisen oppaan ”Totuuden ja toivon sanoja”. Olen kirjoittanut sen, jotta ymmärtäisit mitä sinun kuuluu yksilönä nyt tehdä saadaksesi apua, näkisit tilanteen myös kumppanisi näkökulmasta ja tietäisit, miten voit auttaa häntä eheytymään aiheuttamastasi vahingosta (pettämistraumasta). Haluan sanoa sinulle ja teille pariskuntana: Toivoa on, mutta yksin tai kaksin ei kannata ongelman kanssa jäädä!