Salvia-ryhmä

Salvia-ryhmät

 

Salvia-ryhmät luotiin Sosiaali-ja terveysministeriön alaisen STEA:n rahoittaman hankkeen aikana (2019 -2021) yhdessä ryhmäläisten kanssa. Vertaisryhmät on tarkoitettu kroonisesta uskottomuudesta tai seksiriippuvuudesta kärsivien henkilöiden kumppaneille tai ex-kumppaneille ja niihin tullaan haastattelun kautta.

Salvia-ryhmät ovat traumainformoituja ja psykoedukatiivisia. Ryhmissä käydään läpi erilaisia teemoja, jotka liittyvät aiheeseen. Ryhmät toimivat täysin vertaisvetoisina vapaaehtoisvoimin Salvia perhe yhdistyksen alla. Salvia-ryhmät ovat osallistujille maksuttomia matalan kynnyksen tuen saamisen paikkoja. Salvia-ryhmien tärkeimmät eettiset periaatteet ovat turvallisuus, kunnioitus ja itsemääräämisoikeus.

Vertaisohjaaja saa käyttöönsä Salvia-ryhmän vertaisohjaajan oppaan maksutta. Jos olet kiinnostunut käynnistämään Salvia-ryhmän omalla paikkakunnallasi, ole yhteydessä Kirsiin. Tällä hetkellä Salvia-ryhmiä on seuraavissa kaupungeissa, voit olla yhteydessä suoraan kunkin kaupungin ryhmänvetäjään lisätietojen saamiseksi kokoontumisajoista ja paikoista:

 

TAMPERE: Tampereen NNKY:n omana toimintana. salviatampere.laura@gmail.com

HELSINKI: salviahelsinki.ida@gmail.com

TURKU:salviaperhe@gmail.com

KAUHAJOKI: salviakauhajoki.katja@gmail.com

KOTKA: salviakotka.marjo@gmail.com

LAHTI: salvialahti.sini@gmail.com

VALTAKUNNALLINEN ZOOM RYHMÄ:salviaperhe@gmail.com

VALTAKUNNALLINEN TEAMS RYHMÄ: salvianetti.minea@gmail.com

Lisätietoa Salvia-hankkeesta: www.tnnky.fi/salvia

 

Salvia-ryhmät ovat nyt osa Salvia perhe ry yhdistyksen toimintaa. Yhdistyksen toiminta perustuu pääasiassa vertaistukeen Katso yhdistyksen tarjoamat tukimuodot täältä:

https://salviaperhe.webnode.fi/

 

Kokemus on osoittanut, että eettisissä monisuhteissa olevat voivat yhtä lailla tulla petetyiksi omissa suhteissaan seksiriippuvuuden takia.Tilanteet ovat yhtä lailla satuttavia kuin monogamisissa suhteissa elävillä, koska kysymys on loppujen lopuksi luottamuksesta ja turvallisuudesta. Jos sinä olet sellainen henkilö, niin ole yhteydessä Kirsiin. Saat ohjauksen vertaishenkilön luokse. Teitä varten on mahdollista perustaa oma erityinen Salvia-ryhmä.

 

Salvia-ryhmän vertaisohjaajan opas

Salvia-ryhmien toiminta perustuu Salvia-hankkeessa kehitettyyn vertaisryhmämalliin ja ohjaajan manuaaliin. Ryhmät toimivat kaikkialla samojen periaatteiden mukaisesti ja itsenäisesti (poislukien Tampereen NNKY:n Salvia-ryhmä, joka toimii yhdistyksen yhteydessä). Salvia-ryhmän ohjaajan tulee olla vertainen.

Salvia-ryhmissä olleiden kokemuksia

Videolla on Salvia-ryhmissä mukana olleiden todistuksia siitä, miten he kokivat ryhmään osallistumisen. Ryhmässä koettu vertaistuki, ymmärtäjien kohtaaminen tekee matkan helpommaksi.