YHDISTYS ONGELMALLISESTA SEKSIKÄYTTÄYTYMISESTÄ KÄRSIVILLE JA HEIDÄN LÄHEISILLEEN

Tein muuton tässä kesän 2023 aikana ja löysin vihon noin 7 vuoden takaa, johon olin kirjoittanut raamit tulevalla yhdistykselle. Tänä päivänä tätä kirjoittaessa tuosta yhdistyksestä on tullut totta. Salvia perhe ry on Suomen ensimmäinen yhdistys, joka toimii seksi- ja pornoriippuvuus / hallitsemattoman seksikäyttäytymisteeman ympärillä. Suunnittelua varten kutsuin ihmisiä verkostostani suunnittelemaan yhdistyksen perustamista. Noin kaksikymmentä henkilöä tuli mukaan. Heti alkuvaiheessa huomasin, että keskustelu voi kuumeta erilaisten näkemysten vuoksi, vaikka saman asian ympärillä oltiin. Teema on herkkä ja ihmiset toipumisen eri vaiheissa. Eteen tuli erilaisia eettisiä ongelmia, jotka piti selvittää ja miettiä läpi. Vaikea alku ja riittävän huolellinen suunnittelu toi siunauksen: Ymmärsin entistä vahvemmin sen, miten tärkeää turvallisuus ja luottamus on tällaisen yhteisön keskellä, jossa kaikki pyrkivät kohta oman elämänsä eheyttä.

Silloin kun seksikäyttäytyminen on ongelmallista esimerkiksi hallitsemattomuuden takia, tuo se ihmiselle erittäin paljon häpeää hänelle itselleen, kumppanille ja myöskin koko perheeseen. Vertaistuki on merkittävin asia, joka vähentää häpeän tunnetta. Itse asiassa useimmat henkilöt haluavat puhua juuri vertaisen, samaa kokeneen kanssa, koska kokee sen turvallisimmaksi. Lisäksi ihmiset tarvitsevat kipeästi jo samanlaista tietä kulkeneiden ohjausta ja tietoa  selviytymiskeinoista. Se tuo toivoa.

Yhdistyksen toiminta perustuu vertaistuen antamaan toivoon. Lisäksi palvelut pidetään maksuttomina tai pienimaksullisina, jotta kaikilla olisi mahdollisuus saada apua, tukea ja ohjausta äärimmäisen vaikeassa elämänkokemuksessa, oli kyseessä sitten riippuvainen henkilö, hänen puolisonsa tai lapsensa. Salvia perhe ry tarjoaa aidosti matalan kynnyksen tukea ja palveluita. Kokemuskohtaajan kanssa keskustelu voi olla tärkeä sysäys lähteä liikkeelle omassa toipumisessaan.

Tervetuloa mukaan yhdistyksen toimintaan ja/tai tukea saamaan! Lue lisää sivuiltamme ja kysy lisää : salviaperhe@gmail.com

 

https://salviaperhe.webnode.fi/